Лечение с пиявици в България















https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1778569695540712&id=100001630968983




Казвам се Ана Сотирова и съм на 45 г. 
За Фарида и лечението й с пиявици знаех от преди поне 5 години от различни приятели, които са й били и са й клиенти. Страдам от разширени вени, включително от спукани кръвоносни съдове по време на бременността. Едва след като направих тромбофлебит реших, че е крайно време да изляза от зоната си на комфорт и да опитам първо с лечение с пиявици. 
Фарида предварително ми изиска кръвни изследвания и доплер, който потвърди запушването и точното му място. Още след първата процедура почувствах рязко подобрение в усещането на вените на краката си. Сякаш излишното напрежение изчезна, заедно с болката, въпреки, че при първите 4 процедури, пиявиците не се слагат на проблемното място. 
Бяха ми назначени 7 процедури. След като изчетох доста за пиявиците и ползата от тях, реших, че бих могла да се опитам да реша и проблема си със срастване в едното си коляно, резултат от 20 годишна травма. Така лечението ми бе удължено до максимално допустимите за мен 10 процедури като съчетавахме поставянето на пиявици, както на мястото със запушването и кръвоизливите, така и върху срастването.
Още след първата процедура започна изхвърлянето на тромби през местата на ухапванията. Най-значително отделяне на тромби имаше по вените на краката и кръвоизливите. След всяка процедура след спиране на отделянето на серум и еретроцити, а също така и на кръв, върху памука се събираха приличащи на желе, разградани от слюнката на пиявиците, тромби. При последната процедура размерите им значително вече бяха намалели.
Смятам да повторя лечението след 3-4 м като преди това задължително ще направя доплерово изследване, не само защото Фарида ще поиска такова, а и за да покажа на невярващия съдов хирург, че това лечение наистина работи и е за предпочитане пред изключването на вената от кръвообращението, каквото е традиционното медицинско решение на случаи като моя.