Лечение с пиявици в България

 

ОТГОВОРЪТ ЩЕ ВИ ШОКИРА: ДАТСКИ ЛЕКАР РАЗКРИВА – НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРИЧИНИТЕЛ НА СМЪРТ В СВЕТА Е…


Питър Гоче, известен датски професор и специалист по вътрешни болести с диплома по биология и химия, издава книга под името „Смъртоносни лекарства и организираната престъпност на фармацевтичната индустрия“ (Deadly Medicines and Organised Crime: How Big Pharma Has Corrupted Healthcare), с която разкрива значителна конспирация срещу човечеството - фармацевтичната индустрия е убила повече хора, отколкото всички войни взети заедно. Според него и редица доказателства фармацевтичната индустрия продава отрова, а не лекарства. В книгата пише, че третият причинител на смърт са лекарствата, следващ раковите и сърдечните заболявания (които също са причинени от фармацията и други токсини). Това са лекарства, които ежедневно се приемат с или без рецепта.
„Пациентите вярват на своите лекари, а лекарите предписват лекарства само от аптеката или производителя, които работят в тясно сътрудничество с властите и идеите за намаляване на броя на хората на земята. Данните за клинични изследвания, които провеждат, се финансират от едни и същи хора, които стоят зад тази индустрия, и са недостъпни за обществеността, а публикациите в списанията често са изменени или фалшиви. Тестванията на нови лекарства не се изпълняват както трябва, а правителствените агенции не вършат работата честно, а са преплетени с множество конфликти на интереси. Политиците, както казват, е лесно да се подкупят, а здравите и болните - лесно да се излъжат„ - пише Гоче. / petel.bg

По данни на Световната Здравна Организация от химически препарати (таблетки и инжекции) всяка година по света умират около 1 000 000 души!!! Да, това не е печатна грешка. Около един милион души годишно умират от предписаните им от лекарите фармацевтически препарати. Дали съществува някаква алтернатива? Разбира се. Все повече лекари и хора без медицинско образование разбират, че извън спешните случаи, налагащи оперативна намеса или животоспасяваща фармацевтика , много заболявания могат успешно да се лекуват с помощта на алтернативни методи - иглотерапията, хомеопатията, фитотерапията, физиолечението и разбира се, хирудотерапията - лечение с медицински пиявици.






ХИРУДОТЕРАПИЯ - ЛЕЧЕНИЕ С ПИЯВИЦИ


Наричани „живо лекарство“, пиявиците се смятат за панацея от много лекари. Хирудотерапията е древно природно лечение, за чиято вълшебна сила се споменава дори в Библията и Корана.

Какво представлява хирудотерапията?

Хирудотерапията е лечение с медицински пиявици. Една пиявица може да изсмуче около 1 до 5 грама. Лечебната им сила се базира на три фактора: 

  • Рефлекторен – пиявиците обикновено се впиват в рефлексогенните (акупунктурните) зони, с което хирудотерапията много се доближава до иглотерапията и лечебния масаж.
  • Механичен – хирудотерапията действа пречистващо за организма, тъй като след отстраняването на пиявицата от кожата, следва дълго кръвотечение, което не бива да ви притеснява. По същия начин и кръводаряването е полезно, тъй като организмът се пречиства и кръвта се обновява.
  • Биологичен - впивайки се в кожата, пиявицата инжектира повече от 200 биологично активни вещества, полезни за организма. Сред тях е и хирудинът, който причинява по-бавното съсирване на кръвта. Ето защо, след отстраняването на пиявицата от кожата, до 24 часа след това от раничката ще тече кръв. Количеството обаче е минимално (до 15 мл.) и не бива да ви тревожи. Ензимът хирудин има и обезболяващо, противовъзпалително и имуностимулиращо действие. Точно заради този ензим обаче хирудотерапията е противопоказна за хора, страдащи от хемофилия. 
Лечението с пиявици е познато от около 3000 години. За хирудотерапията говорят и Хипократ и Авицена, а през 1665 г. се появява научен трактат под името „За поставянето на пиявици във вътрешността на матката“ и оттогава хирудотерапията се прилага и в областта на гинекологията. В България са често срещани само конските или черни пиявици, но тяхната употреба за медицински цели е строго забранена. Това е така, защото няма гаранция, че съответната пиявица преди това не е захапала болно животно или човек, като по този начин може да пренесе заразата и върху вас. Затова по света има специални биофабрики, където се отглеждат медицински пиявици и е изключена възможността от разпространението на зарази чрез тях. 
Как и къде се поставят пиявиците? 
Поставянето на пиявици не е безразборно, а на определени рефлексогенни зони - хирудотерапевтът решава къде да постави пиявиците след проведени изследвания и установяване на точна диагноза. Пиявиците не се поставят в близост до артерия или вена, макар че е почти невъзможно да засегнат голям кръвоносен съд. Пиявицата се забива до 3 мм в кожата, а по-големите кръвоносни съдове се намират доста по-надълбоко. Пиявиците не трябва да се поставят и в близост до някое естествено отвърстие (уши, нос), за да не попаднат вътре. След като пиявицата се постави върху кожата, до няколко секунди тя се впива. След като се нахрани, пада сама. След това тя се убива, тъй като една пиявица не може да се използва повече от веднъж, за да не се пренасят зарази (същото е като при спринцовките).
Кои болести се повлияват добре от хирудотерапията? 

Хирудотерапията предотвратява образуването на тромби и се смята за едно от най-ефикасните средства при лечение на варикозна болест, тромбофлебит, хемороиди. Заздравяват се стените на кръвоносните съдове, намалява се кръвната захар и кръвното налягане и се стимулира образуването на нови кръвни клетки. Подобрява се обмяната на веществата и липидния метаболизъм. Показани са и добри резултати при деца, страдащи от вътречерепно налягане, при нарушено речево развитие. Веществата, които се съдържат в слюнката на пиявицата, могат да доведат до зарастването на нервните клетки, заради което хирудотерапията се прилага и при инсулт. С пиявици се лекуват и заболявания на мускулно-двигателния апарат -  дископатии и радикулити. Профилактично (за профилактика на инсулти, инфаркти и тромбемболии) пиявиците могат да се използват от 1 до 3 пъти седмично.

ВНИМАНИЕ!

Само членовете на асоциацията, имащи сертификат, могат да използват медицински пиявици, отглеждани в специални биоферми, за лечение и профилактика на заболявания. Само те могат да провеждат обучение по хирудотерапия.



УВАЖАЕМИ ПАЦИЕНТИ,

Бъдете внимателни! Не купувайте пиявици без сертификат, че са отгледани в специална биоферма. Той указва, че пиявиците са медицински - вид Leeches medicinalis, и могат да се използват за медицински цели.


  • НЕ КУПУВАЙТЕ ПИЯВИЦИ ОТ ХОРА БЕЗ ПРАВО ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ (СЕРТИФИКАТ ПО ХИРУДОТЕРАПИЯ).
  • НЕ ПРОВЕЖДАЙТЕ САМИ ЛЕЧЕНИЕ ВКЪЩИ.
  • НЕПРАВИЛНОТО ПОСТАВЯНЕ НА ПИЯВИЦИ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ТЕЖКИ УСЛОЖНЕНИЯ.


Черна борса с опасни пиявици се вихри в интернет. В последните седмици са пуснати десетки обяви на хора, които търсят или продават кръвосмучещи твари за медицински цели, пише "Телеграф". Лечението с пиявици, наричано хирудотерапия, е популярно още от древността, а напоследък интересът към него се възражда, твърдят лекари, които го прилагат у нас. То помага на пациенти с разширени вени, хемороиди, тромбози, очни заболявания като глаукома и дори при хора с репродуктивни проблеми. Когато се прилага от експерти, лечението се извършва с пиявици, които са отглеждани в стерилни ферми в чужбина. Те струват между 4 и 7 евро бройката и притежават сертификат.

След като кръвосмучещото се използва за терапия, то се унищожава веднага пред очите на пациента. Именно това е разликата между легалната и черната търговия с пиявици. Когато са уловени в див водоизточник и се продават нерегламентирано, тези твари може да пренасят болести като СПИН, хепатит и дори актуалната в момента зараза антракс, предупреждават експертите. /БЛИЦ



БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ!!!


Този човек (страница във Фейсбук и Youtube с реклама на Хирудотерапия в България - ЖельоМир http://www.piqvica.bg/) и неговата приятелка Tsetsi Stefanova, Tsetsi Stoyanova, Stefanka Dechkov, Tsvetanka Stefanova, Tsvetanka Stefanovа Dechkovа (https://www.leeches.com) продават пиявици от блато и лъжат хората, че са от биоферма.

Техните пиявици са много опасни за използване - диви, заразни са и не са медицински!!!

Тези хора не са лекари и никога не са учили хирудотерапия - затова не могат правилно да използва пиявиците. Не може пиявица от биоферма да струва 7 лева. Няма такава цена на медицински пиявици от биоферми!




ПИЯВИЦИ ПРИ БЕЗПЛОДИЕ


ПИЯВИЦИ ПРИ СРАСТВАНЕ В МАЛКИЯ ТАЗ


ПИЯВИЦИ ПРИ АРТРИТ


ПИЯВИЦИ ПРИ ГЛАВОБОЛИЕ

Лечението с пиявици е медицинско чудо!


Интервю: Милена Василева и д-р Сергей Арсенин


Медицински пиявици са в състояние да помогнат при много болести и да коригират биополето на пациента. Този тип лечение е известен на човечеството от дълбока древност. И до днес хирудотерапията е едно от най-ефикасните средства при различни заболявания. За това какви заболявания се лекуват с пиявици, разговаряме с директора на Изследователския институт по натуротерапия, член-кореспондент на Руската академия на природните науки, Сергей Арсенин.


Д-р Арсенин, аз лично не вярвам много: ухапва те пиявица, смуче ти кръв и си здрав. Почти същото, на практика, правят и комарите, но никой не ги нарича “живите лечители”.

Като начало да започнем с това, че пиявицата не просто ви хапе някъде, а само на определени места, които избира сама, т.е. в рефлексогенните зони. Тя избира много точно възпаленото място и се впива в него. На второ място, и може би най-важното, в слюнката на медицинските пиявици има повече от 50 ензима, които са в състояние да възстановят увредените от болестта органи.

Ами тогава нека поговорим повече за показанията.

Това на практика е всяко заболяване, при което е нарушен притокът на кръв: сърдечносъдови (хипертония, ангина), заболявания на вените, придружени от повишено съсирване на кръвта (варикоза, тромбофлебит, хемороиди), всички възпалителни заболявания (простатит, аднексит, пиелонефрит), заболявания на мускулно-двигателния апарат (артрози, артрити, остеохондрози). Системното прилагане на пиявици разрежда кръвта и предпазва от образуване на тромб. Лечението е подходящо и за пациенти, при които след операция е възникнал процес на срастване, или при жени в детеродна възраст, които поради сраствания в малкия таз не могат да забременеят - поставяме пиявици и срастванията намаляват, процесът на срастване отзвучава. При възпалителните процеси, в резултат на това, че пиявиците разтоварват кръвообращението, органът, който е възпален, започва да се захранва нормално с кръв и кислород, до него достигат достатъчно имуноглобулини и пациентът се възстановява бързо, дори и в случаите, когато медицинското лечение не е помогнало. При хората, страдащи от артроза и артрит, само след 2-3 сеанса болката отзвучава, те започват да ходят нормално, а след време дори се стига до възстановяване на хрущялната тъкан, което не е в състояние да направи нито едно съвременно лекарство. В действителност пиявиците не само лекуват болестите, но също така коригират биополето на пациента. В резултат на такова биоенергийно въздействие при пациентите се нормализират сънят, апетитът, подобрява се настроението, повишава се жизнеността и работоспособността им.

Какви пиявици се използват за медицински цели? Нима са тези, които може да се намерят в много езера и язовири?

В никакъв случай! За лечение се прилагат само медицински пиявици. Широко разпространените у нас конски или черни пиявици е строго забранено да се употребяват с медицинска цел. Медицинските пиявици се отглеждат в специални биофабрики, което изключва възможността за заразяването им.

Колко често може да се поставят пиявици с профилактична цел?

1-3 пъти в седмицата.

От разговора с Вас може да се заключи, че пиявиците едва ли не са панацея за всички болести.

Опитът е показал, че медицинската пиявица е наистина мощен и ефикасен инструмент. Много често се прибягва до хирудотерапията при изчерпването на другите начини да се помогне на пациента. Разбира се, това не е панацея, но е факт, че въздействайки върху болния орган на пациента, пиявиците стабилизират работата на целия организъм - това никой не оспорва.